Ripple Nedir?
Ripple kripto dövizi, hâlâ beta aşamasında olan, açık kaynaklı bir ödeme sistemidir. Amacı, insanların, fahiş ücretler uygulayan ve gecikmelere maruz bırakan bankalar, kredi kartı şirketleri ve diğer ağların zincirlerinden kurtulmasını sağlamaktır. Piyasa büyüklüğüne ve değerine bakıldığında, Ripple, Bitcoin ile Ethereum’dan sonra dünyanın en büyük üçüncü kripto dövizi konumunda.
Ripple ağındaki hesaplarda an itibarıyla milyarlarca dolar değerinde kripto döviz bulunuyor. Gerçek zamanlı finansal işlemlerin yapılabileceği bir dijital ödeme ağı olmasının yanı sıra, sadece 2017 yılında değerini 40 kat arttırmış olan Ripple XRP dijital koinin de sahibi.
Kafa karışıklığını önlemek adına, sistemin ağına Ripple ve koinine XRP Ripple deniyor. Sisteme yeni koinlerin eklenme sıklığı, koinin fiyatını ve değerini doğrudan etkiliyor. Toplamda 100 milyar adet XRP bulunuyor ve bunların yaklaşık yüzde 60’ı Ripple’a ait. Tüm bu değerlemeler hesaba katıldığında, Ripple’ın değeri ABD’nin önde gelen bazı start-up şirketlerinin değerlerinin toplamından daha yüksek. XRP’nin çoğunluğu tek bir şirkete ait.
Ripple, ağına yatırım yapmaya sürekli olarak devam ediyor ve dünyanın dört bir yanındaki firmalar ve finans kuruluşlarıyla ortaklıklar kuruyor. BBVA, SEB, Start One Credit Union ve Cambridge Global Payments, daha şimdiden ödeme sistemlerinde Ripple kullanan finans kuruluşları arasında.
Piyasa ve ağ büyümeye devam ettikçe Ripple’ın değerinin potansiyeli de büyüyor.
Ripple CFD’lerine 4 Kolay Adımda Yatırım Yapın:
- AvaTrade’de bir yatırım hesabı açın
- Hesabınızı fonlayın
- Yatırım miktarınızı belirleyin
- Ripple ALIŞ (Uzun) veya SATIŞ (Kısa) pozisyonu açın
AvaTrade, piyasadaki en düşük kripto fiyat aralıkları da dahil olmak üzere en iyi koşulları sağlayan sektörünün lideri brokerlardan biridir.
Ripple yatırımı yapma fırsatınızı kaçırmayın. Yatırımlara hemen başlayın!
Neden AvaTrade ile Kripto CFD İşlemleri Yapmalıyım?
- Sıkı Güvenlik – Altı regülasyon kurumu ve ayrı hesaplarla paranız hep koruma altında.
- Birçok Kripto Seçeneği – Yatırım platformlarımızdaki yüksek çeşitli kripto ürün yelpazesi üzerinden işlem yapın.
- Gizli Ücret Yok – Sıfır komisyon sunuyoruz, para aktarma işlemlerinde de banka ücreti almıyoruz!
- Kripto Asla Uyumaz – AvaTrade, dünyanın 24 saat hizmet ve 14 dilde destek sağlayan sayılı brokerlarından biri.
- Yüksek Kaldıraç – Başlangıç sermayenizi yüksek kaldıraçla arttırın ve hesap bakiyenizden yüksek hacimlerde işlem açın. AB sakinleri için 2:1’e kadar, AB sakini olmayanlar için ise 25:1’e kadar kaldıraç.
- Riskinizi Sınırlayın – İşlem yaparken önceden zarar durdur veya kâr al düzeylerini belirleyebilirsiniz. Fiyat spekülasyonu yaparken almaya hazır olduğunuz en yüksek riski belirleyin veya kâr almak istediğiniz fiyatı seçin. Gelecekte işlenen Stop Alım veya Limit Alım işlemleri de mevcut.
- Para Birimlerine Karşı Kripto İşlemi Yapın – Müşterilerini sadece Kriptoya karşı Kripto işlemi yapmayla sınırlayan birçok borsaya karşı bizim müşterilerimiz Kriptolara karşı USD, EUR, JPY gibi para birimleri üzerinden de işlem yapabilir.
Ripple Yatırımlarını AvaTrade’le Yapmanın Avantajları
- Ripple CFD’lerine ’a varan kaldıraç oranıyla yatırım
- gibi küçük miktarlarla Ripple yatırımlarına başlama olanağı
- Yüksek dalgalanma içeren bu kripto, her türden finansal portföyü büyütmek için harika bir seçenek
- AvaTrade, günün 24 saati Ripple yatırımı yapabileceğiniz ender brokerlardan biri
- Ripple’ın satışını gerçekleştirebilir (Kısa Pozisyon) ve piyasalar düşüş trendindeyken dahi kazanç fırsatına sahip olabilirsiniz.
- Günün 24 saati, kendi dilinizde müşteri hizmetleri
- AvaTrade Ripple yatırımlarında herhangi bir komisyon uygulamamakta ve fonlama işlemlerinden herhangi bir ücret almamaktadır
- Dijital cüzdan sahibi olmayacağınız için hack veya hırsızlık gibi bir riskle karşılaşmazsınız
- AvaTrade 5 kıtada denetimlidir
- Kripto satın almanın karmaşık sürecine bulaşmadan, sadece 3 tıkla yatırım olanağı
AvaTrade ile yatırım yaparken dijital koini fiziksel olarak satın almaz, fiyatlarındaki değişimlere yönelik işlem yaparsınız
Ripple Model
Ripple internet sitesini temel alan, “basit altyapı teknolojisi” konsepti.
Ripple fikri, Kanada’nın Vancouver şehrinde yaşayan Ryan Fugger tarafından 2004 yılında ortaya atıldı. On yıl kadar sonra, 2014 yılında ise kripto döviz gelişimini tamamladı ve dünyanın dört bir yanındaki büyük bankalardan bazıları Ripple ve bağlantılı ödeme ağlarını kullanmaya başladı. Ripple sisteminin bankalara sunduğu dağıtılmış defterler, fiyat ve güvenlik gibi sayısız avantaj mevcut.
Ripple’ın yaratıcısı şirketin adı “OpenCoin”. Ripple’ı oluşturan iki farklı yapı bulunuyor:
- Ödeme ağı: Ripple
- Ödeme ağında kullanılan döviz: XRP Ripple
Merkezsizleştirilmiş dijital sistemin üzerine kurulmuş olan Ripple konseptinin amacı, dünyanın dört bir yanındaki farklı ödeme sistemleriyle uyumlu bir şekilde çalışabilmek.
Ripple sayesinde işletmeler sadece 3-5 saniye içerisinde işlem gerçekleştirebiliyorlar. Ödemeler otomatik ve geri dönülemez olarak alınıyor ve işleme konuluyor. Global çapta çeşitli finans kuruluşları Ripple ile ortaklıklar kurup, sistemi kullanmaya başladılar bile.
Ripple ile Bitcoin birçok açıdan birbirlerine çok benziyor. Bitcoin’de olduğu gibi, madencilikle oluşturulabilecek olan Ripple sayısı da sınırlı. İkisi de aracı olmadan, kullanıcılar arasında gönderilebiliyor ve ikisinin de koinlerin kopyalanmasını önlemek adına dijital güvenlik anahtarları bulunuyor. Defterdeki ödeme bilgisi gizli olmasına rağmen, işlem bilgisi herkes tarafından görülebiliyor.
Ripple’ın yaratıcıları, blok doğrulama olmadığı için ve tüm işlemler kendi ağları üzerinden hızlıca gerçekleştiği için Bitcoin’den çok daha hızlı işlem süreleri sunduklarını iddia ediyorlar.
Bitcoin ile Ripple Arasındaki Farklar
Benzerlikler:
- İkisi de açık kaynaklı; herhangi bir şirkete veya şahsa ait değiller
- İkisinde de işlemler internet üzerinden, anonim olarak gerçekleştirilebiliyor
- Bitcoin de Ripple da merkezsizleştirilmiş dövizler (bankalar veya onaylar gerekmiyor)
Farklar:
- Ripple, Bitcoin’le kıyaslandığında, işlemleri daha çabuk gerçekleştiriyor ve enerji konusunda daha verimli
- Bitcoin bir camiaya ait; Ripple ise özel bir şirkete ve iç defteri dışarıya kapalı
- Sirkülasyonda olan tüm Bitcoin’lerin toplam değeri yaklaşık $270 milyar civarında; Ripple’ların değeri ise $120 milyar dolaylarında
Ana farklar:
Bitcoin NEYLE ödeme yaptığımızı, Ripple NASIL ödeme yaptığımızı değiştirmek istiyor.
AvaTrade ile işlem yaptığınızda, dijital paranın fiyat değişimleri üzerinde işlem yapıyorsunuz ve fiziksel olarak satın almıyorsunuz.
Ripple için maksimum birikmiş pozisyon büyüklüğü $250.000 , kavramsal değerdir, Koşullar ve Ücret ayrintilarini websitemisde bulabilirsiniz